svētdiena, 2013. gada 19. maijs

Mēs ZZ čempī 2013


Lai piedalīties Latvijas vērienīgākajās skolēnu prāta un sporta spēlēs ZZ čempionāts, mums vajadzēja uzfilmēt mājas darbu, kas tika veltīts Spēkam un Prātam. Uzfilmējām „Grāmatu tenisu”, pateicoties, kuram mēs ieguvām iespēju parādīt mūsu spēkus čempionāta pusfinālā.
             30.aprīļa rītā, mēs Malnavas Koledžas apvienotā 2.grāmatvežu un automehāniķu klase cīņas spara pilni devāmies uz ZZ čempionāta pusfinālu Daugavpilī.
             Pasākumu ievadīja ekstrēmie bmx braucēji un profesionālās karsējmeitenes. Tad visi kopā iesildījāmies, lai uzrādīt labākus rezultātus gan sporta, gan arī prāta pārbaudījumos.  

Tālāk sekoja stafete, kur Dainis skrēja pēc jautājumiem, un mēs centāmies pēc iespējas ātrāk atbildēt uz tiem. 
 (Foto ZZ)

Visvairāk mūs pārsteidza jautājums par hokejistiem, neviens no mums nezināja atbildi, līdz brīdim, kad ierunājās mūsu matemātikas skolotāja: „Nu hokejs ir mans lauciņš, tāpēc pareizā atbilde ir Miķelis Rēdlihs, jo viņš nepiedalījās nevienā sezonas spēlē”. Tas pierādīja to, ka arī matemātikas skolotājām mēdz būt daudzpusīgas intereses. 
Lai izpildīt kādu no mums paredzētajiem uzdevumiem, vajadzēja izveidot kādu konkrētu, tieši šim pārbaudījumam paredzētu burtu, un parādīt to tiesnesim, kurš objektīvi novērtēja mūsu paveikto.


Pārbaudījums , ko izgājām pirmie bija Angry birds mucu stumšana, kā redzams bildē mēs bijām saliedēti un mums viss lieliski izdevās. 


Mums pašiem ļoti patika pārbaudījums, kur ar aplikācijas palīdzību „Chat on”, vajadzēja sazināties ar tiesnesi, uzzīmēt zīmējumu un visbeidzot nofilmēt mūsu saukli - "Roku rokā, Malnava kopā". Šis sauklis lieliski raksturo mūsu komandu, jo mēs viens otru atbalstam jebkurā dzīves situācijā.


Tad kā īsti "florbolisti" mūsu puiši sadzina bumbiņas kvadrāta stūros un meitenes čakli tās savietoja spaiņos.

Kamēr citi pildīja smagos pārbaudījums, mēs atbildējām uz testa jautājumiem, kuri nebija nemaz tik viegli, kā sākumā likās, bet par laimi mēs drīkstējām špikot un ar interneta palīdzību atradām visas pareizās atbildes.
Pa to laiku citi izpildīja stafeti, kur vajadzēja parādīt savu ātrumu, veiklību un atjautību. Šis pārbaudījums lieliski pierādīja to, ka mēs ļoti labi sadarbojamies arī pāros.

Uzdevums , kurā mums neveicās nemaz tik labi, bija precizitātes pārbaudījums, kur vienīgā Solvita ieguva maksimālo punktu skaitu.
 


Bumbiņas vadīšanā pa „trubu” tika iesaistīta gandrīz visa komanda, arī tur mēs parādījām, ko spējām, kaut arī 2 reizes bumbiņa neatrada tālāko ceļu un novēlās uz grīdas. Bet tas jau nekas, bez kritumiem nav arī kāpumu!


Uz pēdējo individuālo komandas pārbaudījumu mēs devāmies mierīgi, pārliecināti par sevi, un tā bija stafete, kur mums vajadzēja skriet apkārt kubiem un beigas iesist vārtus. Mūsu skolotājas - atbalstītājas smejoties teica, ka puiši klucīšus apdejoja nevis apskrēja. Un visbeidzot skrējām mēs - 3 meitenes vienās biksēs, sajūtas bija neierastas, bet darījām visu , kas bija mūsu spēkos.



Atceroties bērnību mēs visi šī ZZ čempionāta dalībnieki, laidām savas paštaisītās lidmašīnas, kas atgādināja lidojumu pēc uzvaras. 


Noslēgumā sekoja pats satraucošākais brīdis, kad bija palikušas tikai 2 ceļazīmes uz Rīgu mēs ļoti uztraucāmies, jo domājām, ka viss jau ir zaudēts. Un tad izskanēja mūsu skolas nosaukums – Malnavas koledža. Sākumā mēs bijām pārsteigti un nezinājām, ko darīt, tad apķērušies līksmojām par savu pārākumu pār konkurentiem.


            Katrai skolai tika dotas arī balvas par piedalīšanos. Mūsu favorīts šajā pasākumā bija Lācis, kurš lieliski iepozēja bildēs.

             Laimīgi par paveikto , skandinot mūsu skolas saukli mēs devāmies uz autobusu. Kur sekoja ekskursiju populārākais jautājums, vai mēs iebrauksim veikalā? Bet tas jau ir cits stāsts, tagad turēsim īkšķus par mūsējiem un cerēsim, ka uzvarēsim!

 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru